Ciasto do pizzy - używamy tylko najwyższej jakości włoskich mąk, a nasze ciasto powstaje z połączenia dwóch ich rodzajów. Odpowiedni proces dojrzewania ciasta sprawia, że nasza pizza jest nie tylko pyszna, ale również lekkostrawna.
Używamy tylko pomidorów San Marzano DOP, które swoją wyjątkowość zawdzięczają żyznym glebom wulkanicznym, charakteryzują się intensywnym czerwonym kolorem i niepowtarzalnym smakiem.
Naszą pizzę wypiekamy w specjalnie do tego przystosowanym piecu w temperaturze 450 stopni od 60 do 90 sekund. Efektem jest pizza z pulchnymi przypieczonymi brzegami oraz cienkim i mokrym wnętrzem.
Mozzarella Fior di Latte Orchidea
delikatny ser wytworzony z krowiego mleka o przyjemnym, delikatnym kremowym smaku.
Grana Padano DOP
to półtłusty ser produkowany na bazie mleka krowiego. Zaliczamy go do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. Używany przez nas ser to jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP.
Prosciuto Cotto
jest wieprzową szynką gotowaną, w mięso wciera się sól, pieprz oraz przyprawy, a następnie szynkę poddaje się procesowi gotowania. Priosciutto cotto jest bardzo aromatyczna i delikatna w smaku. Jest najpopularniejszą szynką delikatesową we Włoszech, wykorzystuje się ją najczęściej do pizzy oraz kanapek.
Salame Napoli
popularna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o charakterystycznej czerwonej barwie. Produkowana tradycyjnie na południu Włoch, zwłaszcza w regionie Kampania. Wędlina z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego o delikatnym aromacie i smaku. Dojrzewa ok. 60-80 dni. Doskonale nadająca się na pizzę.
Spianata piccante
to wyjątkowa włoska wędlina, która od pokoleń pozostaje wizytówką Włoch, cechą charakterystyczną dla tego aromatycznego specjału jest proces dojrzewania, oryginalne Salami Spianata Piccante pochodzi z samego serca Kalabrii, gdzie przy procesie jej wytwarzania zachowane są najwyższe standardy jakości.
Mortadella di bologna
Mortadella Bolońska DOP z najlepszej włoskiej wieprzowiny, posiada wyjątkowy i niezrównany aromat. Tradycyjny produkt regionu Bolonii.